До складу нуту входять 18 амінокислот, зокрема всі незамінні. Нут містить вітаміни: В1, В2, РР, В5, В6, В9, С, А, Е, К, бета-каротин, холін; макро- і мікроелементи: калій, фосфор, магній, кальцій, залізо, натрій, марганець, цинк, мідь. У нуті присутні ізофлавони.
харчових волокон - 12,2 г Калорійність на 100 г - 378 кКал, вареного - 160 кКал. У складі нуту містяться кислоти метіонін і триптофан, що не виробляються людським організмом. З їхньою допомогою виводяться токсичні речовини, важкі метали. Кислота метіонін розщеплює жири, є антиоксидантом. Нут впливає на наростання м'язової маси, зміцнюються тканини суглобів.
Калорійність продукту (100г): 378 кКал\1582 кДж. Поживна цінність (100г) продукту: Білки : 20,1г; Жири: 4,32г; Вуглеводи: 60,2г.