У групі цінних продуктів рослинного походження друге місце віддано олії какао бобів (перше - кокосовій олії). Масло какао сприяє підтримці оптимального рівня холестерину. Какао олія має противірусну, відхаркувальну та антибактеріальну властивості. Її застосовують як засіб проти кашлю, у разі застудних захворювань, ангіни, грипу, пневмонії та астми. Основні компоненти какао-масла - жирні кислоти: лінолева, стеаринова, олеїнова та пальмітинова. Ці кислоти вважаються необхідними, без них порушується багато процесів в організмі.
Стеаринова і лінолева кислоти дуже важливі для здоров'я шкірного покриву. За нестачі цих речовин порушується цілісність шкіри, знижуються її еластичність, здатність до регенерації та процеси утворення нових клітин. Незамінне в косметології.