Кокосовий цукор органік - висушений нектар кокосових квітів. Щоб його видобути цукор, квітучі бруньки пальми надрізають і збирають з них сік. Сік називають тубою чи пуншем. Це солодка біла рідина, що виділяється в об'ємах до 2 літрів на добу. Сік кокосової пальми нагрівають під сонцем у великих відкритих ємностях, доки не утворюється густий сироп. Потім його охолоджують у тіні. При охолодженні сироп кристалізується. Кристали цукру, що утворилися, сушаться, просіюються і упаковуються.
Кокосовий цукор володіє приємним смаком і ароматом, що трохи нагадує карамель.
завдяки інуліну, що входить до складу, засвоюється кокосовий цукор набагато повільніше. Його глікемічний індекс дорівнює 35 (у звичайного цукру - 70 багатий вітамінами та мінералами (цинк, магній, залізо, калій, вітаміни групи B)
- за рахунок мінімальної обробки в кокосовому цукрі зберігаються всі корисні властивості кокосового нектару, ніяких ,,порожніх калорій,, , всього 375ккал,
- є природним джерелом вітамінів групи В, вітаміну С, а також містить калій, магній, цинк, залізо, кальцій та 16 амінокислот, у тому числі глутамінову та нікотинову.
- містить інозитол(В8) відновлює здоров'я нервової системи, покращує зір, нормалізує сон, допомагає впоратися з депресією Інулін, що входить до складу кокосового цукру, це полісахарид, який одержують із рослин. Він виконує функції клітковини і має наступні властивості:
-очищає організм від токсинів;
-стимулює роботу шлунково-кишкового тракту;
-стабілізує обмін речовин;
-сповільнює засвоєння глюкози.
Органічний кокосовий цукор
Калорійність продукту (100г): 382 кКал. Поживна цінність (100г) продукту: Білки : 1.1г; Жири: 0.4г; Вуглеводи: 93.4г;