Чіа насіння, Аргентина
-в 100 г насіння міститься близько 16 г легкозасвоюваних білків з повноцінним амінокислотним складом – це робить їх чудовою альтернативою тваринним білкам.
-Омега-3 та -6, рослинні жирні кислоти, зміцнюють імунітет, протидіють утворенню ракових клітин, покращують стан шкіри, підвищують витривалість.
-зниження маси тіла при схудненні. Насіння чиа вбирає вологу, в дванадцять разів більше за власну вагу. Тому багато дієтологів рекомендують запивати їх великою кількістю води для зниження апетиту. Набряклі насіння чиа швидко заповнюють шлунок і дають відчуття ситості;
-антиоксиданти допомагають підтримувати опір організму вірусам. Ефективна профілактика застудних захворювань;
-сприяють схудненню,
- талія стає тоншою, оскільки чіа регулює рівень цукру в крові, одну з причин появи жиру на животі.
-білок насіння чиа спільно з кальцієм та калієм покращує мозкову діяльність, увагу та концентрацію;
-регулювання рівня цукру на крові;
зниження симптомів алергії;
-розрідження крові, зниження ризику розвитку тромбозу.
-поєднання вітамінів і мікроелементів в насінні чиа також дає омолоджуючий ефект, дозволяє впоратися з численними шкірними проблемами.
Добова доза насіння чиа становить 1 столову ложку.
Застереження:
Не слід вживати насіння, якщо організм не отримує достатньої кількості води протягом дня.
Шкідливість насіння чиа спостерігається при паралельному прийомі аспірину, тому що насіння розріджує кров. Крім того, з обережністю його слід вживати гіпотонікам. Насіння чиа знижує кров'яний тиск.
Містять вітаміни групи А,В1,В2,В3,В6,КРР; мінеральні нутрієнти-натрій,фосфор,магній,марганець,цинк,калій,залізо,органічні олії, поліненасичені жирні кислоти омега 3 та омега 6,антиоксиданти. Калорійність продукту (100г): 486 кКал. Поживна цінність (100г) продукту: Білки : 16,54г; Жири: 30,74г; Вуглеводи: 7,7г.